OLUTVUODEN 2016 TOIMINTASUUNNITELMA

 

Suomen OLUT- ja Juoma Tiedotus ja OK-klubi ovat mukana toiminnassa oluen edunvalvojana ja oluen arvostuksen puolesta yhteistyössä muiden asiasta kiinnostuneiden tahojen kanssa edelleen, myös alkavana vuonna.
Toiminnan pääperiaatteet ovat vastuullisuus ja kohtuus.

 

* MAISTELU-, VERTAILU- JA KESKUSTELUILLAT, OPASTETUT OK-OLUTKOULUT

 

Järjestä ystävillesi (yhdistyksissä, työpaikoilla, kantaravintolassa, baarissa jne) miellyttävä olutilta erikseen sovittavista teemoista.

Talvella sopivia teemoja ovat talvioluet, tummat oluet, portterit, sahti, olutmatkailu, englantilainen olut, pohjoismainen olutrenessanssi.

Keväällä teemaksi sopii pääsiäisolut, saksalainen olut, Baltian olutilta, Saksalaisen Oluen Päivä 23.4., real ale ilta, venäläinen olut, uudet suomalaiset pienpanimot.

Kesän aikana saunaolut, lagerilta, sahti.

Syksyllä syksyn kausioluet, Oktoberfest-ilta, tekkiläinen olut, Belgian oluet, USA:n olutrenessanssi, extreme-oluet, Kekri-oluet.

Tilaisuus kestää noin 1,5 tuntia, maistelutyylistä ja näytteiden määrästä riippuen pitempäänkin. Osallistujia voi olla 5-15. Tilaisuuden intiimi luonne muuttuu, jos osanottajia on enemmän kuin noin 20 henkilöä. Saman illan aikana voidaan järjestää useita tilaisuuksia.

* Helsingin Olutfestivaalin (HBF), SOPP-tapahtumien (Hki, Lahti, Tampere), Kymijoki Beer Festivalin (Kouvola) ja mahdollisesti Helsingin OlutExpon yhteydessä OK - OlutKlinikan vastaanottoja (n. 10 min.) ja OK-olutkoulu: opastettuja kierroksia eri osastoille, noin 45 min.

 

* ESITYKSET, KESKUSTELUTILAISUUDET

Valittavana on useita teemoja, joiden käsittelytavasta voidaan sopia. Teemoihin liittyy aina mahdollisuus saada paikalle näyttelyesineitä, materiaaleja (etiketit, pullot, esitteet), videoita jne.

Vuoden ainaka erikoisteemoja ovat mm.

* suomalaisen oluen historia, * suomalaiset / pohjoismaiset pienpanimot, * uusi olutkulttuuri

* Toimintaan Oluen Eduksi ja Oluen Arvostuksen Puolesta! -ideatyöpaja.

* SEMINAARIT: JUOMATAVAT JA OLUTHARRASTUSPÄIVÄT

Juomatapaseminaari: kohti kohtuutta ja vastuullisuutta (kevättalvella Helsingissä).

Valtakunnalliset Olutharrastuspäivät järjestetään Helsingissä heinäkuussa. Paikallisia

Olutharrastuspäiviä voidaan järjestää myös muilla paikkakunnilla.

* MATKAT JA RETKET

Baltian maat, Tukholma, Kööpenhamina, Pietari, Saksa, Puola, Tsekki, Tanska

Sahti-SM kisa elokuussa, eri kaupunkien olutkohteet, kierrokset kaupunginosien olutkohteissa

* OTA YHTEYTTÄ! JÄRJESTETÄÄN YHDESSÄ!

* s-posti. [email protected]  * Internet: okklubi.vuodatus.net

 

* * * * *

OK-KLUBIN KESÄTOIMINTAA
(esimerkkinä erään kesän toimintamuodoista:)

 

* Lauantaina 17.5.

Kesäretki Lahden terasseille: Olutta, sahtia - ja Iloisten Ihmisten Olutjuhla. Kokoontuminen klo 12 kieppeillä Helsingin / Pasilan Rautatieasemalla ja klo 14 tienoolla Torvessa Lahdessa. Tutustuminen Lahden parhaisiin terasseihin olutravintoloissa. Osallistutaan sahdinvalmistusnäytökseen Metron terassilla. Illalla mahdollisuus viettää olutjuhlaa Hartwallin panimon pihalla Isojanossa. Ajat ja hinnat tarkentuvat pian! 

Järjestäjä: OK-klubi, ilmoittautumiset ja tiedustelut [email protected] tai gsm 050 3467582, myös tekstiviestit. Internet: http://okklubi.vuodatus.net

* Torstaina 20.5.

Polkupyöräretki kesäterasseille: Parhaita sahteja ja real ale oluita etsimässä. Kokoontuminen klo 16.30 St. Urho's Pubin terassi (Museokatu 10). Keskustasta pyöräillään Meilahden kautta. Puolimatkankrouvin pysähdys Didrichsenin taidemuseolla (Henry Mooren näyttely) Kuusisaaressa. Jatketaan Tapiolan kautta kohteena The Gallow's Bird Public House (Merituulentie 30, Niittykumpu, Espoo). Paluu klo 20.30 Lauttasaaren kautta välipysäkkinä Kaunis Kampela ja päädytään One Pint Pubiin Ruoholahdessa. Tapahtuma liittyy Pyöräilyvuosi 2008 teemaan.

Järjestäjä: OK-klubi, tiedustelut [email protected] tai gsm 050 3467582, myös tekstiviestit. Varmistaaksesi paikan voit myös ilmoittautua. Internet: http://okklubi.vuodatus.net

* Tiistaina 3.6. 

Tutustumiskierros Helsingin ravintolapanimoihin. Katsaus oluenvalmistukseen pääkaupungissa. Kokoontuminen klo 16.30 Perhon Panimolla (Mechelininkatu 7), josta jatketaan Kamppiin Bruuveriin ja päädytään Teerenpeliin. Paikalla on myös oluenpanijoita. Noin 3-tuntinen kävelykierros on tarkoitettu kaikille ravintola- ja panimohistoriasta kiinnostuneille.

Järjestäjä: OK-klubi, tiedustelut [email protected] tai gsm 050 3467582, myös tekstiviestit. Varmistaaksesi paikan voit myös ilmoittautua. Internet: http://okklubi.vuodatus.net

* Torstaina 5.6.

Polkupyöräretki kesäterasseille: Parhaita sahteja ja real ale oluita etsimässä. Kokoontuminen klo 17 Olutravintola Black Doorin terassilla (Iso Roban kävelykatu) ja klo 19.30-21.30 Villapakka Pub, Laurintie 145, Rekola, Vantaa. Tapahtuma liittyy Pyöräilyvuosi 2008 teemaan.

Järjestäjä: OK-klubi, tiedustelut [email protected] tai gsm 050 3467582, myös tekstiviestit. Varmistaaksesi paikan voit myös ilmoittautua. Internet: http://okklubi.vuodatus.net

* Torstaina 26.6.

Polkupyöräkierros terasseille ja kulttuurikohteisiin Porvoossa, Vuoden 2008 Pyöräilykunnassa. Opastettu pyöräily paikalliseen terassi- ja olutkulttuuriin sekä Avantin Suvisoitosta nauttiminen. Kaupunkipyöriä saatavissa. Retkellä testataan myös muovisten olutpullojen sopimista retkeilykäyttöön. Kokoontuminen klo 12 Taidetehtaalla. Mahdollisesti Helsingistä ja muilta paikkakunnilta järjestetään yhteispyöräilyjä Porvooseen. Tapahtuma liittyy Pyöräilyvuosi 2008 teemaan.

Järjestäjä: OK-klubi, tiedustelut sp. [email protected] tai gsm 050 3467582, myös tekstiviestit. Varmistaaksesi paikan voit myös ilmoittautua. Internet: http://okklubi.vuodatus.net

* Perjantaina ja lauantaina 25.-26.7.

II Valtakunnalliset Olutharrastuspäivät, Helsingin keskustassa. Olutharrastajien näytteitä: etiketti-, pullo-, lasinalustakokoelmia, mainosmateriaaleja, olut- ja panimohistoriaa, matkailua kotimaassa ja ulkomailla sekä uusien löytöjen esittelyä. Opastettu tutustuminen Suuret Oluet Pienet Panimot pienpanimotapahtumaan Helsingin Rautatientorilla.

Järjestäjä: OK-klubi, tiedustelut sp. [email protected] tai gsm 050 3467582, myös tekstiviestit. Varmistaaksesi paikan voit myös ilmoittautua. Internet: http://okklubi.vuodatus.net

* Lauantaina 26.7.

Sahdinvalmistuksen SM-karsintakilpailu Helsingin ja muiden kuntien sahdinvalmistajille. Tulokset julkistetaan klo 16-17 Suuret Oluet Pienet Panimot pienpanimotapahtuman yhteydessä Helsingin Rautatientorilla. Osanottajien ilmoittautuminen to 19.6. mennessä. Kuntien voittajasahtien on mahdollista osallistua SM-kilpailuun Kuhmoisissa lauantaina 9.8. (edellyttäen että kunnan edustajaa ei ole vielä valittu).

Järjestäjä: Sahti-Suomen ulkopuolisten kuntien sahdin ystävien Sahtiklubi, tiedustelut sp. [email protected] tai gsm 050 3467582, myös tekstiviestit. Karsintakisaa seuraamaan on vapaa pääsy. Internet: http://okklubi.vuodatus.net

 

* * * * *

OLUTVERKKO - Toimintaa Oluen Edunvalvojana!

OLUTVERKOSSA voit käyttää hyödyksesi Suomen OLUT- ja Juoma Tiedotuksen ja OK-klubin monimuotoisia palveluja ja tuotteita. Mahdollisuudet ovat käytettävissä kaikkialla maassamme.

Järjestä Sinäkin toimintaa olutharrastuksen syventämiseksi ja laajentamiseksi. Juuri toiminta on paras tapa oluen arvostuksen parantamiseksi nykyisestään.

Käytettävissäsi ovat esimerkiksi seuraavat tuotteet:

* Baltian Olutilta
* Venäjän panimot ja olutkulttuuri
* Puolalainen Olutilta

* Saksalaisen Oluen ilta
* Kausiolutilta (vehnä- / kesä- / Oktoberfest- / joulu- ja talvioluet)
* Suomalainen olutkulttuuri: historiaa ja näkymiä
* Uusi suomalainen olutkulttuuri: uudet olutravintolat ja pienpanimot
* Olutseuratoiminnan kehittäminen
* Sahti-ilta
* Sahdinvalmistus (1 päivä)
* Saunaolutilta
* Hartwallin 1836 Classic -olutperhe
* Koffin Erikoisolutilta
* Olvi 130-vuotta vuonna 2008

* Ohjattu ja opastettu maistiais-, vertailu- ja keskusteluilta halutusta teemasta
* Olutravintolakierrokset eri kaupungeissa
* Tutustumisretket panimoihin ja olutkulttuuriin (kuten olutfestivaaleille)
kotimaassa, Baltian maissa, Venäjällä, Ruotsissa, Puolassa,
Tsekin tasavallassa, Saksassa, Belgiassa.

Ota siis yhteyttä! Suunnitellaan yhdessä mukava tilaisuus -
juuri Sinun tarpeeseen!

sähköpostiosoite: [email protected]