Samaan aikaan kun tavanomaisen oluen hinta päivittäistavarakaupassa on laskenut kohtuuttoman alhaiseksi, hintataso olutravintoloissa on noussut hyvin korkeaksi, kohtuuttomalle tasolle.

Vielä viime vuonna ja varsinkin edellisenä perustuoppi asettui jonnekin 4,50 e - 4,80 e -tasolle. Mutta nyt ei alle 5 euron tuoppi enää irtoa kuluttajan nautittavaksi. Nyt siis todellakin puhutaan varsinaisista olutravintoloista.

Ja HUOM! Samalla kuin varkain on alkanut yleistyä "ison tuopin" normaalikooksi 0,4 litraa! Englannissa oluenkuluttajajärjestö CAMRA (Campaign for Real Ale) on kampanjoinut "full pint" -tunnuksella saarivaltakunnan hassua parlamenttia myöten jo vuosikymmeniä. Suomessa niellään pettymys vaitonaisesti baarimikon todetessa lakonisesti: "Meillä iso tuoppi on 0,4 litraa".

Vieläkin kohtuuttomampi tilanne on oluenharrastajan kohdalla. Pieni tuoppi (0,33 l) tai pullo erikoisolutta saattaa maksaa 6,50 e.

Ei paljon naurata... Tosin huippuhienot makuelämykset useimmiten tuntuvat balsamilta hupenevan lompakon aiheuttamissa haavoissa.

OK-klubi-isäntä