Vietä talvi-iltaa lämmittävän EXTREME-oluen parissa! 

U U S I   A M E R I K K A L A I N E N
O L U T K U L T T U U R I
 Keskiviikkona 24.3. klo 19
 
Olutkellari Helsinki, Hallituskatu 3
 
USA:ssa on viime aikoina kehittynyt erikoisen mielenkiintoinen "uusi olutkulttuuri". Panimomes-tarit palaavat teollista oluenvalmistusta edeltäneen ajan oluttyyleihin ja raaka-aineisiin. Brittiläinen olutkirjailija Michael Jackson (1942-2007) alkoi käyttää ilmiöstä nimitystä extreme-olut, "äärimmäisestä" tinkimättömyydestä juuri on kysymys.
 
Maassa on lähes puolitoistatuhatta panimoa, maailman mahtavimmista aivan pikkuisiin ravintolapani-moihin. Valmistajat ovat alkaneet etsiä maukkaiden oluttyylien perinteisiä reseptejä, valmistustapoja ja raaka-aineita. Tavoitteena on "pre-prohibition" eli USA:n kieltolakia (1920-33) edeltäneen ajan olut-tyylit.
 
 
JUOMATALO PIKKULINTU Oy on tuonut Suomeen 22 pienpanimon 120 erilaista tuotetta.  
 
* OK - OlutKulttuuriKlubi järjestää kaikille kiinnostuneille avoimen tutustumistilaisuuden uudes-ta amerikkalaisesta olutkulttuurista. Olutkellari Helsingissä on kymmenien erikoistuotteiden valikoima eri puolilta USA:ta, myös aivan pieniltä ravintolapanimoilta. Ilta huipentuu opastettuun maisteluun, jossa tutustutaan esimerkkien kautta rapakon takaisiin uusiin tuuliin.
 
 
* OK - OlutKulttuuriKlubi viettää 10-vuotisjuhlavuotta. Teemailta liittyy kohtuutta ja vastuullisuutta korostavaan toimintakampanjaan, jonka tavoitteena on kehittää oluen tuntemusta sekä käyttötapoja maistelua ja nautintoa painottavaan kulttuuriarvoja korostavaan suuntaan.
 
* OK – OlutKulttuuriKlubin toiminta on vapaasti avointa kaikille aiheesta kiinnostuneille.
 
* Lisätietoja, lisäideoita, ennakkoilm.: okklubi@netti.fi * verkko: okklubi.vuodatus.net
 
 
T E R V E T U L O A !
 
 
ps. Samanlaisen ohjelman voit tilata myös pelkästään omalle ryhmällesi sopivaan aikaan, 5 osallistujasta alkaen. Näitä, kuten muitakin OK - OlutKulttuuriKlubin teemailtoja voi tilata myös Helsingin ja pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, kaikkialle!
American Weeks -teemavalikoiman tuotteita on saatavilla ainakin Helsingissä (Olutravintola Pikkulintu, Olutkellari Helsinki, Olutravintola Maltainen Riekko) ja Tampereella (Olutravintola Konttori).