Polkupyöräretki Helsingistä Espoon Tapiolaan

lauantaina 26.08.2017

kotiseutupäivä ESPOO-PÄIVÄ viikonloppuna 25.-27.08.2017 

* klo 16:een mennessä kokoontuminen Ølhus Helsinki, Mannerheimintie 104, Töölö (Hki), avoinna klo 14 alkaen.

* polkupyöräretki Meilahden, Lehti- ja Kuusisaaren kautta Espoon Tapiolaan.

espoolaisetpanimot17esppvat.jpg

* Makujen Tapiola ja Tuulikinsillan pienpanimoalue (avoinna klo 12-22, vapaa pääsy, lasipantti 5 €).
Valikoimassa espoolaisia ja virolaisia pienpanimo-oluita ja siidereitä.

* noin klo 19 pyöräillään The Gallows Bird Pubiin (Merituulentie 30, Niittykumpu)
Kaikki neljä espoolaispanimoa mukana valikoimassa. Myös Espoo-päivän paikallisoluet!

* klo 21 esiintyy Vesterinen Yhtyeineen.

HUOM! Samana päivänä järjestetään myös POLKUpyöräily (lähtö klo 12 Olutravintola Solmu, Aurinkolahti, Vuosaari, Hki, jatkuen viiden rastin kautta Tommyknockeriin (Iso Roba klo 17.40) ja Kauniiseen Kampelaan (Lauttasaari klo 18.40) sekä päätyen Gallows Birdiin (klo 20.10). Tapiola-maisteluun voi tietenkin tulla myös POLKUpyöräilyn kautta.

makujentapiolatunnus.jpgMaistelutuokioon voi toki osallistua pyörättömästikin: Tapiolan pienpanimoalueella maistellaan opastetusti noin klo 16.45-19 ja Gallows Birdissä noin klo 19.15 alkaen, enintään kuitenkin klo 02:een saakka.

Opastetun maistelutuokion osallistumismaksu on 15 €, ainastaan käteisellä retken alussa.

Pakollinen ennakkoilmoittautuminen sekä pyöräretkelle että vain maistelutuokioon pe 25.8. klo 18 mennessä, sp. [email protected]

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille vapaasti. Kukin osallistuja on pyöräilyssä omalla vastuullaan. 

TERVETULOA mukaan pyöräilemään, maistelmaan! Ja tutustumaan Espooseen panimo- ja olutkaupunkina. 

Elokuun viimeisenä viikonloppuna juhlitaan Espoo-päivää (Esbo dagen / Espoo day) monipuolisen ohjelman parissa. Espoolaisittain uusi ilmiö, oman pitäjän olutpanimo, on näkyvästi esillä sekä turuilla (olutravintoloissa) että toreilla (ulkoilmatapahtumissa). Pieni Espoon maalaiskunta muuttui kauppalaksi vuonna 1963 ja kaupungiksi 1972. Nykyisin maamme toiseksi suurimpaan kaupunkiin perustettiin ensimmäiset panimot vasta tällä vuosikymmenellä.

beerhuntersespale14GallowsHanaetiketti

Gallows Bird Pub valmistutti Espale-nimikko-oluen vuonna 2014 Beer Hunters Panimolla.

Fat Lizard Brewing Co Oy perustettiin joulukuussa 2013 Kivenlahdessa ja siirtyi Otaniemeen keväällä 2017. Olarin Panimo Oy aloitti Pitkäniityssä toukokuussa 2015. Alberga Brewing Co Oy on toiminut Otaniemessä viime vuodesta (2016) alkaen, kuten myös Oma Panimo Oy Kiviruukissa. Tosin Ruuhijärvelle sijoittunut Nuuksion Panimo Oy ehdittiin rekisteröidä jo huhtikuussa 2013, mutta sen toiminta ei ole oikein vieläkään käynnistynyt. Ensimmäinen vieraspanimotuote – ja toistaiseksi ainoa olut – ehti nostattaa melkoiset odotukset  vuoden 2014 alkupuolella.

Tänä vuonna Espoo-päiväksi on luvassa kaupungin nimikko-olut Esponator, jonka valmistaja on Olarin Panimo. Oluen nimi viittaa vahvaan bock-tyyliseen olueen. Olari ja Fat Lizard valmistavat yhteistyössä E.S.B.Å. -tuoreoluen (real ale).

* Lue: 2014 Espale 3,5 % ja Nuuksion Saison 6,9 % arviot! 

 

Nautitaan yhdessä - saat maistelusta paljon enemmän!

Järjestäjä: Suomen Olut- ja JuomaTiedotus 
Toimintaa olutkulttuurin kehittämiseksi vuodesta 2000! 

T E R V E T U L O A  M U K A A N !