Pyhäinpäivänä eli kekrinä, lauantaina 1.11. sahtiharrastajia kautta maan kokoontuu Espoossa pohtimaan perinteisen suomalaisen juhlajuoman arvostuksen ja valmistustaitojen tulevaisuutta. Kaikille kiinnostuneille avoin tapahtuma käynnistää kotimaisten pienpanimoiden tuotteita esittelevät Kekri-päivät olutravintola Gallows Birdissä Espoon Niittykummussa.
 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Katajalla maustetun sahdin valmistuksella on tuhansien vuosien katkeamaton perinne Hämeessä ja Satakunnassa. Kalevalassakin käsitellään sahdinvalmistusta jopa laajemmin kuin maailman luomista.

 

Kekripäivän sahtiseminaarissa esitellään erilaisia sahtikulttuurin muotoja ja keskustellaan perinteen säilymisestä.

 

Kekri on perinteinen suomalainen sadonkorjuun juhla-aika, joka alkaa pyhäinpäivästä ja jatkuu jouluun saakka. Aikaisemmin joulupukkia kutsuttiin Suomessa kekripukiksi.

 

Sahtitapaamisen järjestelyistä vastaa Varsinaisen Sahti-Suomen Ulkopuolisten Alueiden SAHTIKLUBI.

 

Olutravintola The Gallows Bird Public House sijaitsee osoiteessa Merituulentie 30.

 

Lisätietoja tapaamisesta löydät SAHTIVERKOSTA! Tervetuloa mukaan!